Afsløringen

Persongalleriet

Retsopgøret

Fakta om affæren

Kokain-kaptajnen

Jens Peder Madsen har betalt en høj pris for forbrydelserne. Han nåede at smugle 14 ton kokain og 30 ton marihuana til USA, inden skibet blev bordet af kystvagten og agenter fra narkopolitiet. Han afsoner nu en dom på 21 års fængsel i Yazoo City i Mississippi og får først lov at spadsere ud gennem fængselsportene den 25. december 2007 som 79-årig. Fængslet er et "minimum security"-fængsel: de regner ikke med, at Madsen kan løbe så stærkt, at han når at forsvinde ved flugt.

Måske kan han blive overført til en celle i Danmark: det kræver, at han giver slip på otte mio. kroner, han har deponeret i schweiziske banker.

De andre

Julio Nasser David er ifølge USAs narkopoliti, DEA, en af den danske kokainkaptajns bagmænd. Han er efterlyst af de amerikanske myndigheder - men en stor del af hans udbytte er væk. Hans schweiziske bankkonti med en milliard kroner er blevet beslaglagt af efterforskerne. De knytter ham til Colombias Medellinkartel og narkobaronen Pablo Escobars, som blev skudt af politiet i 1993.

Også talrige danske søfolk deltog i smuglerierne. Ikke alene havde de givet en hånd med de mange baller med kokain om bord på "Nerma" - flere af dem havde været med på Jens Peter Madsens tidligere fartøj, "Gerda Vesta", som lagde lastrum til flere ture med kokain i tidrummet fra 1987-1988.

Bagmændene er gået fri.

 

Til toppen